فیلتر بر اساس دسته بندی
چرا از کسانی که با سر و صدا غذا میخورند، بدمان میآید؟
چرا از کسانی که با سر و صدا غذا میخورند، بدمان میآید؟(میزوفونیا)
حتما به کسانی برخوردهاید که عادت دارند با صدای زیاد غذا بجوند و فرو بدهند یا اینکه مایعات را به اصطلاح هورت میکشند.
برخی از ماها واکنش طبیعی به این صدها داریم، میشنویم و کمی دلآزده میشویم و میگذریم، برخی هم وقتی این صداها را مثلا در سالن نمایش فیلم یا کنسرت میشنوند، ناراحت میشوند و البته برخی حساسیت بسیار بیشتری به این مسئله دارند و دچار تپش قلب و تعریق میشوند!
جالب است بدانید که این دسته اخیر آدمهای حساس، اصطلاحا به ناراحتیای موسوم به میزوفونیا Misophonia مبتلا هستند.
از سال ۲۰۰۱ که این اصطلاح وضع شد تا حالا دانشمندان در پی این بودهاند که ببینند، این مشکل واقعا ناشی از یک حالت ساختمانی یا عملکردی در مغز است یا نه.
به تازگی پژوهشگران دانشگاه نیوکاسل انگلیس، متوجه شدهاند کسانی که میزوفونیا دارند، تفاوتهایی در بخش پیشانی یا فرونتال مغزشان دارند.
این پژوهش در تازهترین شماره مجله Current Biology منتشر شده است.
پژوهشگران به این منظور سه گروه از آدمهای داوطلب را تحت MRI عملکردی قرار دادند. برای اینکه عوامل مخدوشکننده تحقیق حفظ شود، یک دسته از آدمها فقط صدهای خنثی شنیدند مثل صدای یک کافه شلوغ یا جوشیدن آب. دسته دیگر صداهای ناخوشایندی مثل جیغ کشیدن یک آدم یا گریه یک نوزاد را شنیدند و برای دسته سوم صدای جویدن یا نوشیدن ناخوشایند غذا و نوشیدنیها پخش شد.
معلوم شد که پاسخ متفاوت قشر پیشانی افراد دچار میزوفونیا، باعث پاسخ احساسی متفاوت آنها و حتی واکنشهایی مثل افزایش ضربان قلب و عرق کردن میشود.
منبع: پزشک1