فیلتر بر اساس دسته بندی
آشنایی با مضرات استفاده زیاد از گوشی موبایل
مضرات استفاده زیاد از گوشی موبایل
اما امروزه گوشیهای هوشمند به کامپیوترهای کوچیکی تبدیل شدن که در تمام طول روز کنار ما هستن. همون طور که این وسایل مزایایی دارن و باعث راحت شدن کارهامون شدن، استفاده زیاد از اونها صدماتی رو هر چند جبرانناپذیر برامون ایجاد میکنه که برخلاف مزایای استفاده از اون، افراد کمتر از مضرات گوشی موبایل اطلاع دارن.
احساس انزوا و تنهایی
اولین و خطرناکترین ضررهای استفاده زیاد از گوشی، ایجاد احساس تنهایی و انزوا در افراد هست. انسان برای ارتباط آفریده شده و ذاتا موجود اجتماعی هست. زمانی که فرد ارتباطاتش رو کم میکنه، ناخودآگاه به سمت انزوا و تنهایی میره که این کار باعث افزایش بیماریهای روحی و روانی میشه.
ایجاد حواس پرتی
از ضررهای دیگه استفاده از گوشی موبایل، اعتیاد به اون هست که بعد از اون در تمام لحظات روز، گوشی رو کنارمون نگه میداریم. زمان غذا خوردن، راه رفتن، مطالعه کردن، صحبت کردن با دیگران و حتی رانندگی از تلفن همراه استفاده میکنیم.
ثابت شده که استفاده بیش از اندازه از گوشی موبایل جان افراد رو به خطر میندازه و در زمان رانندگی استفاده از اون باعث حواس پرتی و تصادفات جبران ناپذیری میشه. یکی دیگه از مواردی که شاید اون رو تجربه کرده باشیم، اینه که با داشتن اعتیاد به گوشی، موقع مطالعه حواس پرتی بر اثر استفاده از تلفن همراه به وجود میاد که در افراد محصل میتونه باعث کاهش معدل و افت تحصیلی بشه که این وضعیت یکی دیگه از ضررهای استفاده زیاد از گوشی موبایل هست.
اختلال در خواب
استفاده زیاد از تلفن همراه باعث ایجاد مشکلاتی برای خواب میشه. از ضررهای استفاده از گوشی موبایل اینه که وقتی افراد به تلفن همراه معتاد باشن، حتی قبل از خواب هم از تلفن همراه استفاده میکنن و دائم به نمایشگر گوشی نگاه میکنن که این کار چرخه طبیعی بدنشون رو مختل میکنن. در واقع افراد میخوان بخوابن و خوابشون هم میاد اما استفاده از تلفن همراه افراد رو درگیر میکنه و به صورت ناخودآگاه نمیتونن از کار کردن با موبایل دست بکشن.
چاقی
از ضررهای استفاده از گوشی موبایل که ممکنه افراد رو درگیر کنه، ریسک بروز چاقی هست و افرادی که وابسته به تلفن همراهشون هستن، بیشتر از بقیه درگیر چاقی میشن. افرادی که در طول روز بیش از حد مجاز از گوشی همراه استفاده میکنن، فعالیت و تحرک کمی دارن و همین عامل باعث افزایش وزن اونها میشه.
همچنین زمان استفاده زیاد از موبایل، افراد وعدههای غذایی رو بیشتر مصرف میکنن و زمان خوردن غذا عجله بیشتری دارن. از مضرات گوشی اینه که مصرف غذاهای چرب و ناسالم بین افراد وابسته به گوشی، به نسبت بقیه افراد افزایش پیدا میکنه.
ضعیف کردن حافظه
زمانی که نقش وسایل دیجیتال به خصوص تلفن همراه در زندگی ما پر رنگ شد، کم کم تمام کارهای به خاطر سپردن رو به گوشیهای هوشمند سپردیم و کمتر سعی برای به خاطر سپردن اطلاعات کردیم. علاوه بر این مسئله امواج هم روی ذهن ما اثر میذارن. تاثیر امواج موبایل روی مغز ما یکی از ضررهای استفاده از گوشی موبایله که اتفاق افتادن اون تدریجی اما حتمی هست. یعنی استفاده بیش از حد از گوشی موبایل در طولانی مدت باعث تخریب سلولها میشه و اثرات اون به صورت یک بیماری و یا اختلال کارکرد در بدن ظاهر میشه.
خطر بیشتر ابتلا به سرطان
نور آبی که از تلفن هوشمند ساطع میشه، سرکوب کننده ملاتونین یکی از آنتی اکسیدانهای طبیعی بدن هست. در برابر نور آبی قرار گرفتن برای یک روز اختلال جدی ایجاد نمیکنه؛ اما تکرار قرارگیری در مقابل نور آبی در طولانی مدت خصوصا در شب، از عوارض گوشی هست که احتمال مشکلات جدی مثل ابتلا به سرطان پستان، کولورکتال و پروستات رو افزایش میده. از ضررهای استفاده از گوشی موبایل، کمبود ملاتونین هست که باعث اختلال در عملکرد عادی سیستم ایمنی بدن و آسیب سلولی میشه.