فیلتر بر اساس دسته بندی
آنفولانزا
بیماری آنفولانزا یک بیماری واگیردار است که با سرماخودگی متفاوت بوده و شدت بیشتری نسبت به آن داشته و مدت زمانی که طول میکشد تا بیمار به طور کامل بهبود یابد نیز در آنفولانزا بیشتر است. این بیماری ویروسی بوده و قسمت فوقانی مجرای تنفسی را درگیر میکند. در صورت عدم مراقبت بیمار در منزل، گاهی این بیماری به عفونت باکتریایی، از جمله عفونت گوش، عفونت سینوس و یا عفونت مجراهای تنفسی (برونشیت) منجر میشود. در بدترین حالت بیمار ممکن است دچار عفونتهای دردسر سازتری مانند نومونیا شود که در صورت وجود چنین خطر عفونی بیمار بایستی در بیمارستان بسری شود، بیمارهایی که در خطر ابتلا به این عفونتها هستند عبارتند از: کودکان کم سن، بزرگسالان ۶۰ ساله و یا بیشتر و کسانی که ناراحتیهای جدی پزشکی دارند. از نشانههای این بیماری می توان به تب، کوفتگی و درد در بدن، سر درد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفههای خشک و گلوی دردناک یا خشک اشاره کرد.
دلایل ابتلا به آنفولانزا:
سرماخوردگی اغلب به دلیل ضعف عمومى و کاهش مقاومت بدن روى مىدهد. در این حالت فرد بیمار به استراحت، مصرف ویتامینها به خصوص ویتامین C و تنفس هواى مرطوب و تمیز نیاز خواهد داشت. اما هنگامی که عامل سرماخوردگی حملههاى ویروسى باشد، در این حالت بیماری آنفلوآنزا نامیده مىشود اغلب ویروسها در مجارى تنفسى به صورت غیرفعال زندگى مىکنند. اما زمانی که زمینه مناسبی برای فعال شدن مانند هوای سرد فراهم شود، ویروس ها فعال خواهند شد و با اینکه نشانههاى عمومى سرماخوردگى همچون تب، ریزش آب بینى، سرفه و ضعف عمومى را خواهد داشت، اما بیمارى شدت بیشترى داشته و گاه نیز با درد مفاصل همراه است.
نشانه های ابتلا به آنفولانزا:
_ افزایش درجه حرارت بدن (زمانی که درجه حرارت بدن بیش از دو روز بیشتر از ۸/۳۷ درجه سانتی گراد باشد.)
– ترشح از یک یا دو گوش و درد در یکی یا هر دو آن ها و ادامه داشتن درد به مدت چند روز
– آبریزش بینی و گرفتگی آن به مدت بیش از ۱۰ روز
– سرفه به همراه خلط غلیظ و بدبوی زرد یا سبز رنگ
– درد گلو به هنگام بلع غذا به مدت بیش از ۴۸ ساعت
– ایجاد ناگهانی حساسیت های پوستی و جلدی
– سفتی گردن همراه با سردرد مداوم
– تب و درد در ناحیه سینوزیت ها، ترشحات زرد یا سبز رنگ بینی به مدت بیش از ۴۸ ساعت
نشانههای ذکر شده به طور معمول ۳ تا ۴ روز ادامه داشته و معمولا پس از آن بیمار به مدت یک هفته یا بیشتر نیز سرفههای خشک، آبریزش بینی و گلودرد خواهد داشت.
درمان بیماری آنفولانزا:
استراحت در منزل برای بیمار مبتلا به آنفولانزا ضروری است. علاوه بر این، داروهای ضد ویروسی نیز برای کاهش مدت زمان و شدت این بیماری وجود دارد. این داروها معمولا برای افراد مسن و کسانی که خطر شدت گرفتن بیماری در آنان بالاست، مفید هستند. مصرف این داروها به دستور پزشک نیاز دارد. برای کاهش تب و سر درد میتوان استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف کرد. همچنین نوشیدن مایعات و ضد سرفههایی که بدون تجویز پزشک نیز مشکلی ندارند، میتوان سرفهها را کاهش داد. شستشوی دست و صورت و پا با آب ولرم نیز به کاهش تب کمک میکند.
برای پیشگیری از این بیماری افراد به جز کودکان زیر ۶ ماه میتوانند در ماه های مهر و آبان واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
منابع:
– وبسایت زومیت https://www.zoomit.ir